دندان کودکان تا چند سالگی می افتد؟ دخترم 6 سالشه ، هنوز هیچ کدوم از دندوناش نیفتاده، خیلی نگرانم، آیا مشکلی داره؟ ……
با نزدیک شدن به سن 6 سالگی ، اغلب والدین منتظر افتادن دندان های شیری کودشان هستند و دراین باره سوال های زیادی دارند. ما در این مطلب به این سوال های پاسخ می دهیم. سوال هایی مانند : دندان کودکان تا چند سالگی می افتد؟ دلایل دیر افتادن دندان های شیری ، دلایل زود افتادن دندان های شیری ، چه بیماری هایی سبب دیر افتادن دندان شیری می شود؟
دندان کودکان تا چند سالگی می افتد؟
به طور معمول دندان های شیری کودکان از حدود 6 سالگی شروع به لق شدن می کنند و غالبا” تا حدود 12 سالگی بیشتر دندان ها می افتند. البته زمان دقیق افتادن دندانهای شیری برای هر کودک متفاوت بوده و نمیتوان به طور دقیق، آن را مشخص کرد.
در برخی موارد ، لق شدن دندان کودک ، در سن 5 یا 4 سالگی مشاهده شده است. در هرصورت تخمین زمان دقیق لق شدن و افتادن دندان شیری در کودکان کار غیر ممکنی است.
در برخی افراد نیز، تعدادی از دندانهای شیری در کودکی نمی افتد و تا بزرگسالی در دهان وجود دارد . که البته این اتفاق خیلی رایج نیست و در موارد بسیار کمی رخ می دهد. معمولا افرادی که مشکلی در دهان و دندانشان وجود داشته باشد، ممکن است درگیر این حالت بشوند و در آن صورت بهتر است حتما به دندان پزشک مراجعه کنند.
سایت مدآوا فهرستی از دندان پزشکان سراسر کشور را تهیه کرده است. این لیست شامل آدرس و شماره تلفن است و برای دسترسی به آن کافی است روی لینک زیر کلیک کنید.
فهرست دندان پزشکان سراسر کشور به همراه آدرس و شماره تلفن
قبل از رویش دندان های دائمی ، ریشه دندانهای شیری شروع به لق شدن میکنند، تا شرایط لازم برای رویش دندان دائمی ایجاد شود. و در فاصله بین رویش دندان دائمی و لق شدن دندان شیری ، بخش زیادی از ریشه دندان شیری از بین می رود ، تا دندان شیری راحت تر بیفتد.
دندانهای شیری معمولا به همان ترتیبی که در میایند، می افتند. در این فرآیند، دندانهای دائمی در پشت دندانهای شیری شکل میگیرند و با فشار به دندانهای شیری، آنها را به طور طبیعی از دهان خارج میکنند. این فرایند، معمولاً از 6 تا 12 سالگی اتفاق میافتد.
دیر افتادن دندان شیری
گاهی اوقات ،دندان شیری ، دیر تر از زمانی که انتظار داریم می افتد. عوامل مختلفی باعث این اتفاق می شوند که در ادامه به برسی آنها می پردازیم.
بررسی علل دیر افتادن دندان شیری
- اگر استخوان فک به اندازه کافی بزرگ نشده باشد، دندان دائمی نمی تواند دندان شیری را به بیرون فشار دهد، و باعث دیر افتادن دندان شیری می شود. و برای درمان باید به دندانپزشک مراجعه کرد.
- در برخی موارد نادر ، ریشه دندان شیری با استخوان های فک، جوش می خورد . در صورت بروز این مشکل دندان دائمی ، به صورت نهفته باقی می ماند و روند جایگزینی دندان دائمی با شیری دچار مشکل می شود و برای درمان آن ، حتما باید به دندانپزشک مراجعه کرد.
- یکی دیگر از علل دیرافتادن دندان شیری رشد نکردن کامل دندان دائمی است . هنگامی که دندان دائمی کامل رشد نکند نمی تواند دندان شیری را به بیرون فشار دهد. د ر نتیجه دندان شیری نمی افتد. در اکثر موارد دندان دائمی پس از مدتی رشد خواهد کرد اما اگر دندان دائمی هرگز به صورت کامل رشد نکند ، متخصص دندانپزشک کودک باید برای رفع این مشکل چاره ای بیندیشد .
- سوء تغذیه و کمبود ویتامین نیز می تواند سبب دیر افتادن دندان شیری شود .
- برخی از بیماریها نیز سبب تاخیر در افتادن دندان های شیری می شوند.
- یکی دیگر از دلایل دیر افتادن دندان شیری ، وجود دندان اضافی است که سبب شلوغی و به هم ریختگی دندان ها می شود . در واقع ممکن است ،شلوغی دندان ها ، مانع افتادن دندان شیری شود.
چنانچه دندانپزشک وجود یکی از مشکلات بالا را احساس کند به عکس رادیولوژی نیاز پیدا خواهد کرد تا وضعیت رشد و قرار گیری دندان ها را در فک بررسی کند تا بتواند تشخیص دهد آیا واقعا مشکل وجود دارد یا این که روند رشد دندان ها آهسته است .
دیر افتادن دندان شیری، ممکن است، موجب مشکلات فیزیکی و روانی شود و در صورت تشخیص باید به دندانپزشک مراجعه کرد.
بررسی زود افتادن دندان شیری
زود افتادن دندان شیری به معنی افتادن دندانهای شیری قبل از زمان طبیعی خود است. زمان طبیعی در اغلب کودکان سن بین 6 یا 7 سالگی است .
در برخی کودکان ، دندان های شیری ، زودتر از زمان طبیعی می افتند. این امر ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد
برای مثال، ممکن است دندانهای دائمی زودتر از زمان مناسب شکل بگیرند. در این شرایط و با توجه به کوچک بودن اندازه فک و دهان کودک، فضا برای رشد دندانهای دائمی ،کافی نیست. این موضوع باعث به هم ریختگی ترتیب دندانها، کج شدن آنها و نیاز به انجام درمان ارتودنسی میشود.
دلایل زود افتادن دندان شیری
در ادامه سوال ” دندان کودکان تا چند سالگی می افتد؟” به دلایل زود افتادن دندان شیری ، می پردازیم.تشخیص دلیل اصلی از دست دادن دندان شیری، تنها پس از معاینه دندانپزشک متخصص کودکان امکان پذیر خواهد بود؛ اما به طور کلی، دلایل زودتر از دست دادن دندان شیری نسبت به روال طبیعی، در یکی از گروههای زیر جای میگیرد:
- پوسیدگی دندان
- عفونت دندان شیری
- دیابت
- مشکلات خونی
- کمبود ویتامین
- ژنتیک
از دست دادن زود هنگام دندانهای شیری مشکلی جدی است و ممکن است، آسیبهایی را برای کودک به وجود بیاورد. اما با مراجعه زود هنگام و انجام درمان در مراحل اولیه میتوان از نیاز به بسیاری از روشهای سخت و پرهزینه در بزرگسالی مانند: جراحی فک، جلوگیری کرد.
چه بیماری هایی سبب تاخیر در افتادن دندان های شیری می شوند؟
بیمار هایی مانند : مانند دیسپلازی کلیدوکرانیال، اسکلروستئوز، سندرم گاردنر، نرمی استخوان مقاوم به ویتامین D، سندرم داون، کم کاری غده هیپوفیز و کم کاری غده تیروئید میتواند باعث تاخیر در افتادن دندان های شیری شوند
امیدواریم مطلب ما در خصوص “ دندان های کودکان تا چند سالگی می افتد؟ برایتان مفید باشد.
ظ