از دست دادن دندان ها به دلایل مختلف از جمله پوسیدگی، ضربه خوردن به دندان و … اتفاق می افتد و سبب ایجاد مشکلاتی در دهان و دندان می شود. در این نوشته شایع ترین عوارض خالی ماندن جای دندان را برای شما آورده ایم.خوشبختانه گزینه های موثر بسیاری برای افرادی که دندان های خود را از دست داده اند وجود دارد تا از تاثیرات منفی و عوارض آن در امان باشند.
5 مورد از شایع ترین عوارض خالی ماندن جای دندان
خالی بودن جای دندان از دست رفته باعث ایجاد مشکلات بسیاری می شود که در ادامه چند مورد از شایع ترین آن ها را برای شما آورده ایم:
1- جابه جایی دندان های اطراف
جای خالی دندان از دست رفته فضا را برای جابه جایی دندان های مجاور فراهم می کند. در این صورت دندان های طبیعی که اطراف جای خالی دندان قرار دارند، تمایل دارند کمی جابه جا شوند تا فضای خالی را پر کنند. درنهایت حرکت دندان ها منجر به ایجاد بی نظمی و ناهماهنگی در دندان ها می شود.
2- تغییرات لثه
از دست دادن دندان و خالی بودن جای آن باعث ایجاد عفونت در لثه، تحلیل لثه و در مواردی ایجاد بیماری پریودنتال(بیماری لثه درمان نشده) می شود. در نهایت این بیماری می تواند منجر به لق شدن و از دست رفتن سایر دندان ها شود و حتی سلامت کلی بدن را به خطر اندازد. بنابراین هر چه زودتر با مراجعه به دندانپزشک متخصص به فکر جایگزین مناسبی برای دندان از دست رفته خود باشید.
3- تغییر در ظاهر صورت
دندان های شما روی شکل و ساختار چهره شما تاثیر می گذارند. در صورتی که جایگزین مناسبی برای دندان از دست رفته خود قرار ندهید، جای خالی دندان ها می تواند منجر به تغییراتی در ظاهر صورت شما شود و شما را مسن تر از آنچه که واقعا هستید نشان دهد.
4- مشکل در جویدن غذا
مشکل در جویدن و خوردن غذاها نیز یکی از مشکلات دندان از دست رفته است که با وجود آن شما نمی توانید به درستی غذاهای سفت مانند گوشت، آجیل و … را بخورید. بنابراین علاوه بر اینکه از غذا خوردن لذتی نمیبرید، ممکن است دچار کمبود ویتامین ها و سوء تغذیه شوید.
5- ایجاد مشکلات گفتاری
برای صحبت کردن و تلفظ صحیح کلمات باید زبان خود را با وضعیت دندان ها وفق دهیم. بنابراین از دست رفتن دندان ها می تواند سبب بروز مشکلات گفتاری شود و کلمات را به صورت ناقص بیان کنید یا هنگام حرف زدن برخی آوا ها درست به نظر نرسند.
برای جلوگیری از این عوارض سعی کنید با روش های مناسب و پیشرفته جایگزین مناسبی برای دندان از دست رفته خود در نظر بگیرید. طوری که در حد امکان از عواقب آن که به صورت جدی می تواند مشکلاتی را برای شما به وجود آورد جلوگیری کنید. در صورت نیاز به کلینیک های دندانپزشکی بر روی لینک زیر کلیک کنید:
کلینیک های دندانپزشکی سراسر کشور
روش های جایگزین کردن دندان
- ایمپلنت های دندانی
- بریج یا پل دندانپزشکی
- دندان مصنوعی متحرک
- دندان مصنوعی ثابت
[ نوشته پیشنهادی: مراقبت های اساسی بعد از ایمپلنت دندان ]
علل از دست دادن دندان ها
از دست دادن دندان ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد که در ادامه چند مورد از آن ها را آورده ایم:
- پوسیدگی دندان ها (عدم رعایت بهداشت دهان و دندان)
- داشتن یک بیماری (مانند دیابت، فشارخون بالا، پوکی استخوان)
- ژنتیک
- بیماری لثه و پریودنتال
- ضربه و تروما (سقوط شدید، ضربه ناگهانی به دندان، تصادفات)
- مصرف دخانیات
- و…
[ نوشته پیشنهادی: 6 نکته مهم در مسواک زدن صحیح دندان ها ]
در این نوشته 5 مورد از شایع ترین عوارض خالی ماندن جای دندان را برای شما آورده ایم. سعی کنید در صورتی که به هر دلیلی دندان طبیعی خود را از دست داده اید، هر چه سریعتر یک روش درمانی مناسب برای پر کردن جای خالی آن انتخاب کنید. در صورت تمایل به مطالعه مقالات مربوط به دهان و دندان، مقالات وب سایت مدآوا را به شما پیشنهاد می کنیم.